Jak ubiegać się o obywatelstwo portugalskie

05/24/2011 by admin

Jak ubiegać się o obywatelstwo portugalskie

Nie można zastosować aby stać się obywatelem portugalski, chyba że kwalifikują się legalnie zgodnie z prawem w tym kraju. Portugalia ma kilka różnych kierunków dla obywatelstwa, głównie rodzi się obywatelem, małżeństwo obywatela i przeniósł się do Portugalii na długi czas. Czasami dzieci urodzonych w Portugalii do nie obywateli są również ubiegać się o obywatelstwo, ale zwykle tylko jeśli rodzice mają ważne dokumenty pobytowe i żyli w Portugalii od co najmniej sześciu lat. Dzieci przyjęte przez portugalskich obywateli automatycznie kwalifikują się do obywatelstwa, od stycznia 2011.

Instrukcje

• Przejść do Portugalii z ważnego paszportu ze swojego kraju. Rozpocząć poszukiwania pracy. Zarejestrować się w urzędzie ubezpieczeń społecznych i stać się pewien kod podatku przed rozpoczęciem. Kod podatku jest dostępna z lokalnego oddziału dyrektora generalnego podatków w Twojej okolicy i zabezpieczenia społecznego biura znajdują się w całym kraju. Trzeba paszport, zwrotem podatku za miniony rok lata i NIP numer ze swojego kraju. Skoro masz pracę, ubiegać się o pracę i wizy pobytowej w biurze lokalnej konsulat. Można pracować na tego rodzaju wizy na trzy miesiące przed muszą ubiegać się o zezwolenie na pobyt. Portugalski Konsulaty będą chcieli zobaczyć paszport, notarialnie list od pracodawcy, zdrowia certyfikat poświadczający dobrego zdrowia, formularz zgłoszeniowy oraz świadectwo urodzenia.

• Zastosowanie dokumentu pobytowego w Portugalii. Dokument pobytowy jest dobre pięć lat, może być odnowiona i musi być w dobrym stanie do ubiegania się o obywatelstwo. Pobytu są przyznawane przez portugalski Immigration Services aplikacja jest dostępna imigracji usługi internetowej. Ubiegając się o zezwolenie na pobyt, przynieść paszport i rząd wydał identyfikacji, dwa aktualne zdjęcia, a jeśli masz pracę, list od pracodawcy lub dowód wystarczający pieniądze, aby żyć. Zezwolenie można odmówić tylko dla zdrowia i bezpieczeństwa publicznego. Na przykład jeśli nosić chorobą zakaźną lub stan psychiczny uznanych za niebezpieczne dla innych.

• Nauka portugalskiego. Aby stać się obywatelem musi mieć wiedzę na temat języka i powiązań dla lokalnej społeczności. Weź udział w portugalskiej grupy i poprzez pracę.

• Live w Portugalii od co najmniej sześciu lat. Można stosować tylko po życia w Portugalii od sześciu lat, potwierdzające pobytu i o zrozumienie języka portugalskiego. Osobę pozostającą do portugalskiego obywatela może ubiegać się o obywatelstwo po trzech latach.

• Ubiegać się o obywatelstwo portugalskie, po już mieszka w Portugalii od co najmniej sześciu lat. Stosuje się w lokalnym urzędzie "Conservatória dos Registos Centrais" (centralnej kancelarii). Kilka biur znajdują się całej Portugalii. Czas oczekiwania zależy od biura. Przynieść dokumenty wskazujące, jak długo żył w Portugalii i wizy stałego pobytu.




Related Articles

© 2018 - crabcove.net | Contact us: webmaster# crabcove.net